Sivut

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

YHDEKSÄN KYSYMYSTÄ -20.Luukku








Keräsin yhdeksän kysymystä liittyen Mantaan ja harrastuksiimme yms. ja tämä postaus on omistettu näiden kysymyksien vastaamiseen.


1. Oletko tyytyväinen omistamasi koiran rotuun?

Olen ehdottomasti! Varsinkin näin vanhemmalla iällä on oppinut ymmärtämään kuinka upean muuntautumiskykyinen suomenpystykorva voi olla.


2. Mikä on koirassasi parasta?

Ehdottomasti sopeutumiskyky ja se ettei Manta stressaa uusissa paikossa. Sen voi siis huoletta viedä uuteen tilanteeseen, sillä luottoni koiraan ja sen käyttäytymiseen on kova. Jos koira pitää viedä hoitolaan loman tai muun asian takia, tiedän että se pärjää hyvin siellä. Manta asettuu myös aloilleen hyvin helposti kunhan sille on 'omaksi paikaksi' joko oma peitto tai perheenjäsenen takki tai muu vaate. Tämä on kätevää jos menemme käymään jonkun tuttavan luona, voi koiralle vain jättää oman takin ja se ottaa välittömästi oman paikan sen päälle.

3. Mitä suunnitelmia sinulla ja koirallasi on tulevalle vuodelle?

Toivoisin, että pystyisimme käymään useissa mätsäreissä ja muissa koiratapahtumissa. Olisi myös mahtavaa jos Manta pääsisi kokeilemaan konekarhulle haukkumista. Toivoisin myös, että tulevana vuonna saisin hankittua Mantasta valokuvaajan kautta ns. oikean muotokuvan. Pääsisimme myös tulevana syksynä metsästämään yhdessä, jos saisin vihdoin aikaiseksi suorittaa metsästäjätutkinnon.


4. Haukutaanko teillä ja jos haukutaan, niin millaisissa tilanteissa haukkumista esiintyy?

Kyllä, meillä haukutaan ja haukutaan paljonkin. Eniten haukkumista esiintyy, kun joku kävelee koiransa kanssa takapihamme ohi kulkevalla jalkakäytävällä. Myös satunnaiset ohitustilanteet saavat aikaan haukkumista.

5. Minkä asian olet kokenut vaikeimmaksi koirasi koulutuksessa?

Hmm... Tätä minun piti miettiä todella pitkään ja ajatella asioita monelta kantilta. Päädyin kuitenkin sanomaan, että kontaktin saaminen. Itse olin todella nuori, kun Manta saapui meille. Silloin kontaktia ei koiralle opetettu ja sitä oli hyvin hankalaa opettaa nuorelle omapäiselle pikinokalle. Mikään ei kuitenkaan ole mahdotonta kun löytää yhteisen sävelen koiran kanssa.

6. Mitä ruokaa koirasi yleisimmin syö?

Nykyisin pääasiassa Mantan ruokavalio koostuu raakaruuasta. Jos koira on ollut nirsolla päällä eikä ruoka ole maistunut, on sillon ruokittu nappuloilla. Nappuloina meillä on käytössä Royal Canin Medium Adult + 7.

7. Mitä harrastuksia teillä on ja mitä olette kokeilleet? Haluaisitko vielä kokeilla jotakin muuta?

Tällähetkellä meillä ei ole vakituista harrastusta johtuen paikkakunta erosta. Mutta joskus olisi mukava mennä taas mukaan jäljestykseen, sillä emme kerenneet käydä kurssilla kovinkaan montaa kertaa, ennen kuin Mantalla alkoi juoksut. Ja heti juoksujen loputtua minä muutin Kajaaniin.
Olemme kokeilleet arkitottelevaisuutta, agilityä, jäljestystä ja mätsäreitä. Metsästys kuuluu myös harrastuksiimme.


8. Millainen koirasi on luonteeltaan?

Aivan mahtava luonteeltaan! Manta on sopeutuvainen, erittäin leikkisä, kiinnostunut oppimaan, hullunkurinen, motivoitunut uusiin asioihin ja mantamainen. (Kyllä, minulle se on lunteenpiirre!)


9. Mistä koirasi pitää eniten? Entä mistä se pitää vähiten?

Eniten Manta nauttii kesällä auringossa makoilusta. Se hakeutuu aurinkoisilla keleillä paikkaan johon aurinko paistaa parhaiten. Useiten tämä on kopin katto. Tämä on suurin syy siihen miksi Mantan turkki on kesäisin todella vaalea. Talvella siitä tulee oikein tummanpunainen.
Vähiten Manta pitää pesuista ja eläinlääkärikäynneistä. Näissä kyseisissä tilanteissa Manta stressaantuu todella paljon vaikka yleensä se pärjää hyvin myös hieman epämiellyttävissä tilanteissa.



P.S Hyvää neljättä ja samalla tämän vuoden viimeistä adventtia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)