Sivut

maanantai 7. joulukuuta 2015

NIMEN TARKOITUS -7.Luukku
















Hyvää itsenäisyyspäivän jälkeistä huomenta! Seitsämännen päivän luukussa, käyn hieman läpi omaa mielipidettäni eläinten nimistä ja mitä Mantan nimi tarkoittaa.
Pidän tärkeänä miettiä niin eläimen kuin ihmisenkin nimeä tarkkaan ennen kuin sen antaa. Syvällisempää siitä tekee, jos nimellä on jokin tarkoitus ja jos kyseinen tarkoitus on sinulle jollain tapaa tärkeä tai merkityksellinen.

Manta, on lyhennetty versio kansainvälisestä nimestä Amanda. Amanda nimi tarkoittaa rakastettavaa ja tarkoitusperä linkittyy myös Manta nimeen. Vuonna 2013 Manta nimi annettiin 642:lle koiralle ja nimi oli TOP 100 koirien nimet -listalla sijalla 89.
Mantalle on sen elämän aikana kertynyt monia lempinimiä, joista ainakin pari on aktiivisessa käytössä. Punaisella käytetyimmät:
Mantu
Manteli
Amanda
(Manta)-Matilda
Possu

Monet käytetyimmistä nimistä ovat muunnelmia Mantan nimestä, mutta minulla ei ole tietoa mistä "Possu" nimi tulee. Manta nimi on kasvattajan antama, jota emme enää halunneet muuttaa, sillä nimi oli mielestämme erikoinen ja sopi koiralle oikein hyvin. Toisin sanoen Manta näytti Mantalta!


Tälläinen löytyi vanhalta muistitikulta. Joulu 2008, Manta hieman päälle 6kk. 

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus!Ihana Manta tuossa viimeisessä kuvassa, näyttää ihan Betalta! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa että pidit tekstistä! :) Tuossa kuvassa Manta on niin nuori tai oikeastaan vielä ihan pentu.♡

      Poista

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)