Sivut

tiistai 8. joulukuuta 2015

KUUKAUDEN SUOSIKKI -8.Luukku


Huomenta kaikille!
Tämän päivän luukusta pamahtaa esiin kuukauden suosikki. Eroten useimpien kuukauden suosikit esittelyssä, tästä luukusta paljastuu vain yksi kuukauden suosikki. Mutta itselle tämä on ehdottomasti sellainen, joka riittää kuukauden suosikiksi.

Ostin marraskuun puolella Suomalaisen kirjakaupan alennuspisteestä Kaija Unholan kirjan "Elämää koiran kanssa, suomalainen koiraharrastus ennen ja nyt." Erikoisempaa syytä kirjan ostoon ei oikeastaan ollut. Joku saattaa tuomita ns. tarpeettoman oston, mutta kuitenkin jokin kirjassa herätti kiinnostukseni. Oli se sitten kannessa oleva pystykorva tai halpa hinta, niin jokatapauksessa olen onnellinen päätöksestäni ostaa kirja.
             Vasta joulukuun puolella innostuin enemmän kirjan lukemisesta ja tutkimisesta. Hieman on vielä lukematta mutta suosittelen, jos ei kirjaa omaksi halua ostaa niin ainakin sen lainaamista kirjastosta tai joltakin henkilöltä, joka sen omistaa. Kirjassa käydään läpi Suomalaista koira historiaa ja suomessa alkujaan olleita koirarotuja. Kirjassa myös kerrotaan tarkemmin suomenpystykorvan historiaa ja itse sain tietooni paljon uutta ja ihmeellistä. Kirjan kuvat ovat myös silmää miellyttäviä ja tiedot ovat kattavia vaikkakin tiivistettyjä.

Jos teillä on mahdollisuus tutustua kirjaan, tehkää se! Aiheita löytyy paljon myös pystykorvan ympäriltä niin näyttelyistä kuin kokeistakin.





Kirjan takakannen teksti:
Kokoaa yksiin kansiin suomalaisen koiraharrastuksen historian. Se kuvaa elävästi, miten harrastajien määrä on 1880-luvun alkuaikojen jälkeen lisääntynyt, miten kilpailut ja näyttelyt ovat tulleet yhä suositummiksi ja miten toiminta on monipuolistunut ja kansainvälistynyt.

Kirja marssittaa esiin tavallisten koiraharrastajien lisäksi myös tunnettujen koiraystävien joukon, johon kuuluvat muun muassa suomalaisen puhelintoiminnan isä Daniel Johannes Wade`n. Kirjailija Juhani Aho, Presidentti Urho Kekkonen ja rouva Sylvi Kekkonen sekä kenraali Olli Korhonen.

Kirjassa piirtyy tarkka kuva paitsi koiraharrastuksen myös ihmisen parhaan ystävän vaiheista Suomessa.


4 kommenttia:

  1. Oi kiva, tuollainen sitten joululahjatoivelistalle(?) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi! Itse pidän kirjasta todella paljon, jo pelkät kuvat ovat mahtavia. :)

      Poista
  2. Täytyypä ottaa itsellenikin luettavaksi, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain ja kannattaa lukea, ehdottomasti! :)

      Poista

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)