Sivut

tiistai 1. joulukuuta 2015

NÄY PIMEÄSSÄ -1.Luukku


Hyvää joulukuun ensimmäistä päivää ja tästä alkaa joulukalenteri!

 Olen tarkoituksellisesti pitänyt tämän salaisuutena ja olenkin työstänyt tätä viime kuukausina kovasti. Joulukalenterin luukku julkaistaan joka päivä heti seuraavan päivän puolella eli klo. 0.00. Toivon teidän pitävän luukuista ja antakaa ihmeessä kommentteja, mitä piditte niistä.

Syksyn aikana on uutisoitu sosiaalisessa mediassa paljon ihmisten näkyvyydestä liikenteessä. Millään ei kuitenkaan ole väliä jos lenkittäjä näkyy, mutta lenkitettävä eli koira ei. Meillä Mantalla on heijastinliivi ja heijastavat valjaat. Luulisi riittävän, eipä oikeastaan. Meidän ongelmana on ollut hihnojen näkymättömyys pimeällä. Siispä tämä luukku on omistettu vinkille millä tekee hihnasta näkyvän pienellä vaivalla.

Itse ostin tarraheijastin setin muutamalla eurolla ja tuunasin nahkaiseen hihnaan ja flexi taluttimeen heijastavia kohtia. Myös Mantan vanha nahkainen panta, jota enimmäkseen käytetään metsästyspantana sai uuden säväyksen.


 1. Leikkaa aina yksi suikale kerrallaan heijastintarrasta, näin on helpompi hahmottaa kuinka monta pantaan tai hihnaan mahtuu/kuinka monta heijastavaa kohtaa haluaa niihin. 

2. Aseta suikale pannan tai hihnan päälle. (Kts. alemman kuvasarjan vas. alakulma.) 

3. Paina pannan reunan yli jääneet suikaleet pannan taakse. (Kts. alemman kuvasarjan oik. yläkulma.) Tämä kannattaa tehdä, sillä muuten heijastin irtoaa helpommin. 

4. Ja homman on valmis! Sama taktiikka toimii, myös hihnoissa tai valjaissa. Oman maun mukaan, hihnoissa voi olla hieman paksummat heijastin raidat. 


Alla valmis lopputulos heijastavasta pannasta.
Hyviä askarteluhetkiä, muistakaan näkyä pimeässä!

4 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Nyt tiedän millä saan tuunattua kissani valjaat näkyvämmäksi ulkona! Hyvä aloitus joulukalenterille :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva vinkki, pitäis kokeilla! :)

    VastaaPoista

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)