Sivut

lauantai 12. joulukuuta 2015

TEE-SE-ITSE KOIRANLELU -12.Luukku



Kahdennentoista päivän luukusta tulee ohje helppoon koiranleluun, joka valmistetaan kierrätetyistä materiaaleista näin voimme sanoa tukevamme kestävääkehitystä. Koska lelusta ei tule tehdaslaatuista, on syytä vahtia koiraa tämän leikkiessä sillä. 

1. Tarvitset; Sakset, riisiä, muovipullon, kengännaauhat, neulan ja ompelulankaa ja sukan. (Eri värisellä sukalla lelusta saa pirteämmän näköisen, mutta olen niin tylsä ihminen, että omistan vain mustia sukkia ja tuo sattui olemaan rikki.) 
2. Irrota pullosta etiketti.
3. Tee pullon pohjaan saksilla reikiä. Niiden määrä päättää sen kuinka paljon hapsuja lelun pohjaan tulee. (Tässä kannattaa hyödyntää myös puukkoa, sen kanssa kannattaa kuitenkin olla todella varovainen.) 
4. Pujota kengännauha pullon suuakosta pullon sisään (Neula ja ompelulanka auttaa todella paljon), ja vedä se tekemästäsi reijästä ulos.


 5. Tee solmu narun päähän, joka on pullon suuaukolla. Vedä sitten narun toisesta päästä niin, että solmu jää pullon pohjalle. Toista kaikille tekemillesi reijille. 
6. Kaada haluamasi määrä riisiä pullon sisään. (Solmujen kannattaa olla tarpeeksi isoja, jotta riisi ei valu reijistä ulos.)
7. Vedä sukka pullon päälle. Leikkaa pohjaan todella pienet reijät, jotta langat pääsevät ulos. (Sukka venyy, joten reikien kannattaa olla pienet.) 
8. Tee pienet solmut myös pullon ulkopuolelle. (Näin estetään narujen häviäminen pullon sisälle.)
9. Sido solmu pullon korkin puolelle.
10. Ja lelu on valmis! 
11. JA LEIKKIMÄÄN!


2 kommenttia:

  1. Oi, pitääpi kokeilla! Näyttää tosi kivalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, Manta ainakin tykkää noutaa kyseistä lelua.:)

      Poista

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)