Sivut

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

PYSTYKORVAISET PIPARIT -9.Luukku


Heipparallaa! Meillä leivotaan pipareita perinteisesti aikaisintaan itsenäisyyspäivänä. Ja niin nytkin. Viime sunnuntaina leivoin pipareita niin ihmisenkin makuun, kuin koirankin. Alla on yksinkertainen resepti ns. koirien pipareille, sillä koirat eivät voi syödä ihmisille soveltuvia pipareita. Valitettavasti unohdin ottaa kuvia tehdessäni Mantan piparit, mutta tekemistyyli on täysin samanlainen, kuin normaaleissa pipareissakin. :)

Ihmisten piparit


KARVATURRIEN "PIPARIT"


- 1 rkl leivinjauhetta
- 4.8 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 2.4 dl maapähkinävoita 
- 2.4 dl maitoa


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan maito ja maapähkinävoi. Sekoita sähkövatkaimella, näin saat tasaisemman taikinan. 

Laita taikina jauhoitetulle alustalle, jottei taikina jää kiinni ja kauli tasaiseksi levyksi. Painele tämän jälkeen piparkakkumuoteilla levyyn haluamasi kuviot, samalla tavalla kuin oikeita pipareita tehdessä. Meillä suuressa suosiossa olivat suomenpystykorva ja luun muotoinen piparimuotti leipoessa.

Paista n.25 minuuttia 190° asteessa. 
Tarkkaile myös paistaessa pipareiden väritystä. Kun ne alkavat saada väriä reunoille ja pohjaan ovat ne valmiit. 

Jäähdytä huoneenlämmössä ja anna karvakamullesi nautittavaksi!
Ei sovellu kovin hyvin pakastettavaksi. Kun keksit ovat jäähtyneet laita ne ilmatiiviiseen astiaan tai pussiin, jotta ne eivät kovetu korpuiksi.

P.s Ei makeaa mahan täydeltä!


Ihmisten piparitaikina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)