Sivut

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

KOPPI KUNTOON TALVEA VARTEN -2.Luukku


Talven tulo merkitsee meillä paria juttua mitkä pitää hoitaa, jotta Mantan "eläminen" ulkona helpottuu tai mukavoituu.

Kopin kuivittaminen aloitetaan meillä joka vuosi hyvissä ajoin. Minä käytän Mantan kopissa talvisin Ruti -Rexin kopinpehmikettä. Pehmike on havupuukuitua ja toimii todella hyvänä eristävänä materiaalina. Kuiviketta saa monista kaupoista, mukaanlukien Agrimarketista, Mustista ja Mirristä ja myös Joensuussa Prisman lemmikkieläin puolelta. Hinta vaihtelee riippuen kaupasta mutta hintahaarukka on noin 20-30 euroa.
Meillä on käytetty samaa merkkiä Mantan ensimmäisistä vuosista asti, joten kokemusta on karttunut. Parasta kuivikkeessa ehdottomasti on se, että 10kg säkki on todella riittoisa, eikä kuiviketta tarvitse lisätä kun muutaman kuukauden välein. Hieman silppuuntuu ja menee kasaan, mutta pienellä möyhimisellä säästyy kuivikkeen lisäämiseltä. Manta ei myöskään syö sitä ja kuivike pysyy kopissa kohtuullisen hyvin. Kuivike ei myöskään haise pahalle ja on helppo hävittää keväällä vaikka kompostoiden.
Vaikka Mantan koppi onkin lämpöeristetty ja on yllättävän lämmin, on silti koirallekkin mukavampaa kun kopissa on lämpöistä.

Lämmintä joulun odotusta!

2 kommenttia:

  1. Mekin pidetään Betan kopissa sitä Ruti Rexiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä mielestäni tosi hyvää lämmikettä koppiin! :)

      Poista

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)