Sivut

maanantai 25. heinäkuuta 2016

YKSI METSÄSTÄVÄ NAINEN...

...lisää Suomen metsiin. Olen koko kesän pihissyt innosta kertoa tämän asian blogin puolella, mutta halusin odottaa että asia on täysin varmaa. Asiahan on niin, että minä en lähde enää metsälle koiranohjaajana vaan ihan oikeana metsämiehenä tai siis naisena.

Kesän alussa päätin, että vihdoin on aika suorittaa metsästäjätutkinto. Kävin ennen koetta valmentavan kurssin, jota suosittelen kaikille jotka aikovat kokeen suorittaa. Kurssista oli erittäin paljon hyötyä ja siellä käytiin läpi kaikki asiat joita tutkinnon hyväksytyksi saamiseen tarvitaan. Kurssi sopi minulle erittäin hyvin, sillä yksin tutkintokirjojen lukeminen olisi ollut mahdottomuus enkä varmasti olisi löytänyt tarpeellisia tietoja paksujen kirjojen syövereistä.

Vinkkinä myös niille jotka aikovat kurssin suorittaa tai muuten vaan kiinnostaa lukea mitä kirjoissa sanotaan, kannattaa kirjat lainata kirjastosta. Näin säästää pitkän pennin!
Itse kokeessa oli 60 kysymystä, joista 10 oli tunnistamis tehtäviä. Kokeessa sai olla enintään kahdeksan virhettä.

Tietoa valmentavasta kurssista ja metsästäjätutkinnon suorittamisesta löytää Suomen Riistakeskuksen sivuilta.

Syksyllä sitten koittaa se aika mitä olen odottanut monta vuotta. Pääsen oikeasti metsälle Mantan kanssa ja toimimaan parina. Hyvää metsästyskauden odotusta kaikille!



3 kommenttia:

  1. Mitä mielihyvää saat viattomien eläinten/lintujen tappamisesta? Opiskelet vielä eläintenhoitajaksi ja väität rakastavasi eläimiä. Miten esimerkiksi koirallasi on suurempi oikeus elää kuin metsän asukilla tai linnulla?

    VastaaPoista
  2. Metsästäminen on riistanhoitoa, mikä on lajien selviytymisen kannalta erittäin tärkeää. Tapetilla on aina tämä ampuminen ja 'tappaminen', mutta varjoon jää tärkeitä asioita jotka edesauttavat eläinkantojen vahvistumisesta. mm. talviruokinta niille lajeille jotka sitä tarvisevat, kantojen laskenta minkä avulla selvitetään vuoden aikana syntyneet vasat, linnunpoikaset yms. Ilman näitä tietoja ei kantojen olotiloista tiedetä mitään.
    Opiskelualani vahvistaa kiinnotustani kaikkien eläinten elintavoista ja kannan säätelystä. Metsästyksessä, reissu on aina onnistunut vaikka saalista ei tulisi ja metsästys on AINA hoidettu meidän perheessä kestävän periaatteen mukaisesti, joka tarkoittaa, että metsästys suoritetaan siten että se edesauttaa lajien kannan kasvua ja luonnon omaa valintaa.
    Vastauksena kysymykseesi koirien oikeudesta elää, jossain paikoissa koiriakin on liikaa. Tämä johtuu kantojen ylikasvattamisesta ja ettei kaikille löydy omaa kotia. Ihmisten pitäisi osata myös säädellä koirien kantaa miettimällä parantaako oman koiran pennuttaminen kyseistä kantaa merkittävällä tavalla ja löytyykö niille varmasti koti. Koiratarhat ovat täynnä koiria ja koska niitä on liikaa eikä kotia löydy ne lopetetaan. Tämä kaikki perustuu tietyllä tavalla eläinten kantojen säätelyyn.

    VastaaPoista
  3. Näitä lukiessa alkaa harmittamaan kun en itse vieläkään harrasta metsästystä, kun ei ole sitä korttiakaan,ja olen vielä miespuolinen henkilö. Haluaisin kyllä kovasti aloittaa, mutta kun ei vain ei saa aikaiseksi vaikka haluaisin kyllä. Ja vielä ne menoerät. Metsästystutkinto, riistanhoitomaksut, lupaprosessit, ase, asekaapoi, metsästysasusteet ym varusteet, niin eipä sitä näillä tuloilla moista menoerää rahoiteta. Lisäksi kaupunkilaisena on vielä riistamaat kaukana, ja muutenkin kaupungissa kerrostalossa asuminen rajoittaa. Voi kun sä voisit auttaa minut alkuun.

    VastaaPoista

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)