Sivut

keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

TURKKI JA HIUKSET TIPPUU

Julkaisin muutama viikko aikaisemmin tänne blogiin tekstin, joka käsitteli Mantan turkkia ja vuodenaikojen vaikutuksia karvan paksuuteen ja laatuun yms.
Mantan karvanlähtöaika alkoi kunnolla kesäkuun alkupuolella, mikä on ihan normaalia Mantalle että pohjavilla irtoaa talven jäljiltä. Viime talvena Mantalla oli erityisen paksu pohjavilla vaikka silloin ei hirveitä pakkasia ollutkaan.

Nyt kuitenkin, kun karvanlähtö jatkuu jo heinäkuun lopussa alkaa tilanne olla hieman epätavallinen. Jäljelle jäänyt karva on todella ohutta ja erittäin kikkuraa. Turkki on vaalentunut, osasylliseksi pystyn jo heti sanomaan Mantan "auringonotto sessiot", mutta myös turkin kiilto on alkanut hävitä.

Aloitin lisäämään Mantan ruokaan kesäkuun ensimmäisenä päivänä Avital:in Salmon Oil:ia eli lohiöljyä ruoka-annoksiin ohjeistuksen mukaan. Olin kuullut kyseisestä tuotteesta paljon hyvää ja halusin kokeilla sitä ihan vain yleisesti. Tuolloin turkki oli vielä oikein hyvä. Ainakaan vielä mitään näkyvää muutosta ei ole havaittavissa.
Karvanlaadun äkillinen heikkeneminen on alkanut huolestuttaa, sillä samanlaisessa kunnossa turkki on ollut viimeksi vuoden 2009 kesällä.

Kesä 2009
Mahdollista aiheuttajaa karvanlaadun heikkenemiselle olen yrittänyt etsiä kissojen ja koirien kanssa. Katse on nyt kääntynyt ruokavalioon, mistä yritän karsia viimeisetkin viljatuotteet ja kaikenlaiset ei niin toivotut asiat.

Punkkeja ei ole tänä kesänä Mantasta löytynyt yhtään. Karkotteena käytetty tablettia, joka annettiin 11.5 ja ostettiin meidän omalta eläinlääkäriasemalta. Lääke on nimeltään BravEcto ja yhden tabletin vaikutus kestää 3kk. Nyt on tullut myös mieleen jos lääkkeellä olisi oma asiansa karvanlähtöön, mutta minkäänlaisia oireita ei tullut kun lääke annettiin. 

Aikaisemmassa tekstissä olevista kuvista näkyy Mantan nykyinen karvatilanne. Jos jollekkulle tulee jotain mieleen mistä tilanne voisi johtua jättäkää ideoita kommentteihin. Tässä alkaa hermostuksissaan jopa omat hiukset tippumaan.
Jos tilanne ei lähde ruuan muutoksella paranemaan pitää kääntyä eläinlääkärin puoleen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)