Sivut

torstai 23. tammikuuta 2014

Tempusta toiseen

Mantalla on ollut pennusta lähtien peruskäskyt kunnossa, mukaan ei tietysti lasketa tänne- kutsua, joka tarvitsisi hieman hiomista. Tuleehan se luokse nopeasti, jos ohi ei kulje muita koiria tai eläimiä. :D Kaikkia käskyjä hiotaan välillä ja tassutemput ovat hyvin hanskassa! Nyt on taas uutta tassutemppua tullut harjoiteltua, kun Manta on ollut enemmän sisällä. Pakkanen on nimittäin täällä susirajalla jo kivunnut joka päivä yli 25 asteen. Kylmä alkaa todellakin jo olla! Kyllähän koiran turkki kestää kovemmatkin pakkaset, mutta kivempihän se kuitenkin olla sisällä ihmisten kanssa, kuin yksin kopissa. Kun me olemme poissa kotoa on Manta ulkona häkissä, mutta illalla sitten seurana sisällä. 

Temppukirjoomme kuuluu nyt myös "Hei"- temppu. Jossakin vaiheessa tulee temppu postaus, joten siinä sitten lisää. Tarkoituksena on nostaa tassu korkealle ja tavallaan vilkuttaa. Nyt se jo onnistuu todella hyvin. Harjoitella pitää vielä, että menee monet kerrat putkeen. Mutta hyvin me edistytään. Mukavaa talvipäivän tekemistä, opettaa erillaisia temppuja, leikkiä ja nukkua. Uutena temppuna oppikirjoihin on päätynyt, pään ravistelu, oikealla ja vasemmalle pään kääntäminen. Katsotaan sitten ajankuluessa miten edistyy. Toistoja vain toistojen perään. Sillälailla sitä sitten onnistutaan.

Postista myös tuli yllätyksiä. Mantan kasvattajalta terveisiä, suloinen kortti ja aivan uskomattoman upea suomenpystykorva pinssi. Mieli nousi todella korkealle kortista ja terveisistä. Mikä onni, kun on ihminen, jonka kanssa voi viestitellä pystykorva asioista ja kysellä kaikenlaisia juttuja.

Pinssi pääsi kunniapaikalle Mantan taulun viereen minun yöpöydälleni. Kunhan pääsisin Ikeaan, Kuopioon ostaisin uusia valokuvakehyksiä. Haluaisin tilata myös kolme kangastaulua Mantan kuvista Ifolorilta, mutta ne ovat niin turkasen kalliita ja kaikki rahani menevät oman mopokortin säästö rahoihin. No onneksi oma kesätyö on jo hankittu niin ehkä sitten - jos jää rahaa, voi ne taulut tilata.


2 kommenttia:

  1. Tee ihmeessä erikseen temppupostaus jossa esittelet Mantan osaamat temput :) Minkälaisen kesätyön olet saanut? Tosi kiva blogi ja ihana ulkoasu! :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä olen suunnitellut sitä temppupostausta. Mutta nyt ennen hiihtolomaa on koulussa todella paljon kokeita, mutta yritän saada aikaa blogille. :)

    VastaaPoista

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)