Sivut

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Mitä olisi metsästys ilman tapaturmia?

Tosiaan... Manta lähti siis villisika jahtiin, mutta palasi kotiin 21pvä, eli eilen lauantaina. Olivat saaneet karkotettua villisiat jotenkin mahtavasti, mutta lintu tuli taas saaliiksi.

Aikaisemmin olin jo katsonut, että Manta pomppii oikea takajalka ilmassa välillä, ja katsoin ettei siellä mitään ole. Ajattelin, että tassu on voinut vaikka mennä jonnekkin koloon ja sitten siksi tullut kipeäksi. Niin on käynyt aikaisemminkin. Asia unohtui viikonlopuksi, mutta sitten eilen kun Manta jäi nukkumaan sisälle todella väsyneenä ja kaikkensa antaneena. Huomasin oikean takajalan yhden anturan olevn auki ja siitä lähteneen 1/3 verran antura pintaa pois. Siinä sitten tuli mieleen, että miten sitä voi hoitaa, voiko käydä normaaleissa harrastuksissa (ti, arkitottis)? Pöyrälenkit pitänee jättää vähäksi aikaa kokonaan pois, jotta antura paranee.

Antura on ilmeisimmin kipeä, sillä eilen koskin jalan taitekohtaa (ei lähelläkään tassua) ja hirmuisen murahduksen sain varoitukseksi, mitä ei kuule eillei ole tosiaan aihetta. Jätin asian tutkimisen sikseen, koska varoituksen olin jo saanut. Hieman koira oli häpeilevän näkököinen kun oli murahtanut.

Olisiko teillä mitään hoito-ohjeita, jotta tassu paranisi nopsaan? Onko lääkäriin meneminen välttämätöntä. Verta ei tule, mutta antura on punainen/vaaleanpunainen. Olen hieman tietämätön, koska tälläistä ei ole koskaan aikaisemmin ollut mikä, on kyllä ihme.


(Kuva, 08)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)