Sivut

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Lintumetsällä

Nyt on viikonloppu takana ja lintumetsällä me oltiin veljien, isän ja kahden koiruuden kanssa, Rokin ja Mantan. Olimme Ilomantsissa, Ostron saaressa vain puoli kilometriä Venäjästä. Samalla saarella Manta katosi pariksi päiväksi noin 3 vuotta sitten.






Roki on vanhemman veljen seroppi koiruus. Roki on karjalankarhukoiran ja pitkäkarvaisen collien sekotus. Metsässä se vain kulki Mantan perässä ja poukkoili sinne ja tänne. Monesti, kun Manta sai haukun Roki säntäsi suorilla Mantan luokse ja muutaman linnun taisi säikäyttää. Metsästysvaistoa Rokilla ei taida hirveästi olla, vaikka isä olikin karhukoira. Suloinen hupakko se Roki on, luulee olevansa pikkukoira kun syliin änkeää. Monesti koira on juossut päin seinää, kun ei jarrut ole oikein toiminut. :D

Valitan kuvien laatua, kamera sanoi sopimuksensa irti ja puhelimesta kuvat sitten tänne työnsin. Jospa se joulupukki (porukat) lukisivat sitten lahjalistasta uuden kameran. ;)


Oltiin siis sukulaisen mökissä ostron saaressa. Saareen mentiin moottoriveneellä, johon Mantan on jo entuudestaan tutustunut, rannasta taas ajettiin mönkiällä mökille, kun tavaroita ja aseita oli niin paljon, että monta reissua olisi pitänyt tehdä, että kaikki tavarat olisi saatu mökille asti. Mönkiän perässä oli peräkärri jossa koirat ja tavarat ja metsästäjät sitten matkustivat. Haluan itsellenikin mönkiän! :D Rokille nuo vempaimet olivat aivan uusia tuttavuuksia.


 Ensimmäisenä päivänä koirat päästettiin ulos ja seuraavan kymmenen minuutin sisällä Mantalla oli haukussa lintu sitä se sitten haukkui todella hienosti ja kunnon pystykorvan äänellä päälle 20 minuuttia. Veli hiipi Mantan lähelle, mutta laukausta ei kuulunut. Veli huuti ettei siellä mitään ole ja heti sen jälkeen tämän selän takaa lähti ukko metso. x)



Manta ei olisi halunnut lähteä saaresta minnekkään. Aamun jälkeen kun mökille palattiin Manta ja Roki tulivat perässä, mutta Manta lähti kävelemään metsään, eihän siinä mitään erikoista ollut, parinkymmenen minuutin päästä koira tuli takaisin ja huomsi, että lastasimme tavaroita mönkiän kyytiin ja lähti kävelemään nopeasti takaisin polulle, jota pitkin oli mökille metsästä tullut. Joutui sitten karvaan pettymyksen toteamaan kun isukki komensi heti sisälle ja käveli hartiat ja pää alhaalla mökin pihaan. Mutta kun veneeseen päästiin koira nautti auringosta ja tuulen tuoksusta, sitten alkoi tunnin ajomatka kotiin. Todella mukava reissu saatiin tehdyksi, mökissä oli kaksi makuuhuonetta jossa toisessa oli vielä rakennustavaroita. Ulkosauna ja vettä tuli järvestä. Sähköä saatiin myös jonkin koneen kautta, (nimi ei tule mielleen äkikseltään) 42 tuumaisesta telkusta lauantai iltana katsottiin sitten koirien kanssa sohvalta Spiderman 3. Mantalla oli luksusta, kun sai tulla sohvalle ja sängylle. Taisi tuo karvakasa nukkua yön isän vieressä patjalla makuupussi peittona. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)