Sivut

perjantai 9. joulukuuta 2016

SYVÄLLE BLOGIIN

Joku kysyi kauan aikaa sitten, ihan blogin alkuaikoina: "Mikä on Punaisen pystykorvan blogi ja mitä merkitsee lause; "Ei se koira hännällä hauku"

Minulle ei ainakaan heti tullut mieleen, että olisin joskus valottanut blogin nimen merkitysta tai ainakaan blogin viralliseksi mietelauseeksi muodostunutta lausahdusta.
Suurempaa ja syvällisempäää merkitystä blogin nimelle ei sinänsä ole. Nimi koostuu ainoastaan faktoista. Punaisen pystykorvan blogi . Kokonaisuudessaan nimi kuvastaa vain Mantaa. Manta on rekisteröity väriltään punaiseksi ja pystykorva on lyhennelmä rodun nimestä. Blogi -nimike on vain lisä millä kokonaisuus on kasattu. Se voi jonkun mielestä tuntua kliseeltä ja käytetyltä, mutta se on yksinkertainen, kaunis, helposti mieleenjäävä ja se kuvastaa minua ja Mantaa.

 Blogi on perustettu reilu kolme vuotta sitten ja silloin nimi vain kolahti mieleeni ja olen kokenut sen hyväksi. Olisihan sen voinut vaihtaa johonkin "omaperäisempäänkin" joskus, mutta miksipä muuttaa "brändiä" jos se kuvastaa sinua itseäsi ja se siivittää selvästi blogin tarkoitusperiä.

Joskus alussa blogin bannerista löytyi lause "Koppeloemon Manta". Se vain yksinkertaisesti tarkoitti Mantaa, joka blogissa päätähtenä esiintyy ja minkä elämästä blogissa kerrotaan. Blogissa ei niinkään puhuta minun elämästäni. Silloin tällöin tietysti täydennän blogia omasta elämästäni, mutta pääasiassa kaikki on Mantan ja minun yhteisistä tekemisistä.

Lopullinen mietelause "Ei se koira hännällä hauku" jäi mieleeni kun kerran juttelin Mantan kasvattajan kanssa. Juttelun aihetta en muista tai missä asianyhteydessä tämä lause ilmaantui mutta se lause iskostui mieleeni hyvin vahvasti. Kuitenkin lauseella viitataan Mantan töpöhäntään, lauseella tarkoitetaan ettei Mantan töpöhäntä haittaa koiran menoa millään tavalla, eikä häntä määritä koiran elämää. Yksinkertaisesti; koira ei hauku hännällään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)