Sivut

tiistai 1. maaliskuuta 2016

MYSTISTÄ

Hieman vinkkasinkin edellisessä julkaisussa täällä blogissa, että minulla olisi pieni yllätys. Joku saattoi ajatella, että Manta saa kaverin, mutta ainakaan nyt tuo ajatus ei ollut oikea.
Oikeastaan tämä asia ei koske Mantaa. Haluan vain kertoa tämän asian, sillä se vaikuttaa varmasti keväällä blogin hiljaisuuteen huhtikuusta toukokuun puoliväliin saakka.

Minulla nimittäin alkaa työssäoppimisjakso 18 huhtikuuta.
"Not a big deal! Miksi sun pitää täällä sitä alkaa selittelemään?!" Aivan totta, mutta omat haasteensa tietysti tuo se, että työssäoppiminen on Hollannissa!
Jep, Hollannissa, Alankomaissa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, kuten sanotaa.
Hollannissa tutustun minulle täysin tuntemattomaan ja totaalisesti mukavuusalueeni ulkopuolella oleviin matelijoihin! Vaikka koirien ja matelijoiden välillä on aika suuri evoluutio haluan silti ylittää itseni ja ottaa haasteen vastaan. Olisihan tuo aika huomattava parannus omaan CV:heni. ;)

Kyse ei kuitenkaan ole tavallisesta työssäoppimisesta ulkomailla vaan, kyseessä on AHENE hankkeen pilotti vuosi. Hankkeeseen osallistuu Kainuun ammattiopiston lisäksi vastaavat koulut Ruotsista, Walessistä ja Hollannista. Jokaisesta koulusta lähetetään kolme oppilasta, jokaiseen maahan oppimaan uusia asioita mm. matelijoiden, valjakkokoirien, villieläinten tai lampaiden kanssa. Valjakkokoirat olisivat ehdottomasti olleet suosikki kohteeni, mutta sille reissulle oli valittu jo matkaajat. En kuitenkaan epäröinyt, kun minulle esitettiin mahdollisuutta opiskella Hollannissa matelijoita.

Tälläinen pienissä ympyröissä pyörinyt ihminen lähtee olemattoman kielitaitonsa (ainakin melkein olemattoman) kanssa neljän viikon reissulle Hollantiin. Lennämme ensin Kajaanista Helsinki Vantaan lentokentälle 17.4 ja samaisena iltana vielä Hollannin pääkaupunkiin Amsterdamiin. Amsterdamista meidät kuljetetaan tunnin matkan päähän Rotterdamiin, mikä on Hollannin toiseksi suurin kaupunki.

Uskon vahvasti, että reissusta tulee antoisa ja varmasti opettavainen! Jos teille tulee mieleen kysymyksiä, heittäkää niitä kommentteihin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)