Sivut

lauantai 26. heinäkuuta 2014

SADETTA JA AURINKOO, EIKU MITÄ


      
Hei taas, olemme palanneet reissuilta ja elämä palautuu normaaliksi taas. Lämpötila kirii joka ikinen päivä yli 25 asteen ja se tietää tukalia oltavia koirille. Manta on pidettävä sisällä aina, kun on siihen mahdollisuus. Torstai aamuna haettiin Manta hoidosta kotiin, ennen kuin minä menin töihin. Hoidossa Manta on tottunut jo hyvin olemaan, juttelemaankin jo ruvennut ja syö ruokansa Mantan tahtiin. Iloinen näytti hyvästä hoidosta huolimatta olevan kun omaan kotiin pääsi. 




    

Napsin puhelimella muutamia kuvia viedessämme Mantaa hoitoon maanantai aamuna. Hieman katseli taas Manta ympärilleen, mutta kun luukku ulkohäkkiin avattiin, kotiutui Manta taas ja jäi haistelemaan ulkoilmaa.

Helsingistä tuliaisina Mantalle hammasharjoja! Tarpeellisia ja halpoja... No ostinhan minä muutakin, tosin en Helsingistä. Muuramen pikku Faunatarista ostin sitten uuden älylelun. Sitä olen ostanut sitten jo muutaman vuoden ja vihdoin sen raaskin ostaa. Ihan vielä ei sen tarkoitusta Manta ole älynnyt, mutta kunhan jaksaa paneutua kuumuudelta leluun, niin varmasti hoksaa sen idean. Ja sitten ihan normaaleita nameja. Otin kokeeksi HauHaun kana-riisipaloja. Erittäin hyvin näyttäisivät ne maistuvan ja koulutuksen kannalta ovat erinomaisia, sillä niistä omaan nenääni ainakin tuoksua lähtee. Itse Helsingin matkasta serkkuni kanssa, voit lukea hieman myöhemmin hänen blogistaan varmastikkin pian.



Huomasin erään asian, joka minua alkoi hirveästi nolottamaan. Blogin kuvauksessa lukee, että täältä löytyy mielipidekirjoituksia ja aloin tutkia asiaa. Hirvitys, enhän ole kirjoittanut kuin YHDEN! Sen voit lukea TÄSTÄ jos ei mielessä enää ole. Tähän asiaan on tulossa nyt muutos. Blogia kirjoitellessani kuukaudessa tekstejä tulee keskimäärin noin kolme. Joskus jopa viisi, tai vain kaksi. Nyt yritän niiden tavallisten tekstejen lisäksi kirjoittaa joka kuukausi vähintään yhden mielipidekirjoituksen jostain aiheesta. Aiheita saa siis alkaa heitellä vapaasti. Pari minulla on jo työn alla, mutta jos ideoita tulee lupaan varmasti tehdä jokaisesta jonkinlaisen mielipiteitä sisältävän tekstinpätkän.


Havis Amanda patsaan "hotelli" rakenteilla Helsingin kauppatorilla. 


























Kuumuudelta pakoon Manta on mennyt koppinsa alle kaivamaansa kuoppaan. Kuoppaa en ollut huomannut edes häkkiä siivotessani, haravoin vain isoja kiviä kopin alle. Sen kun tyttö oli kotiin päästyään torstaina huomannut alkoi melkoinen ns. itkupotkuraivari. Pitää seurata ettei koira missään vaiheessa ala kaivamaan kopin alla olevia harkkoja, sillä muuten käy todella pahasti. Pahastuneena Manta rupesi siivoamaan kuoppaansa, sinne haravoiduista kivistä.

(En sitten todellakaan tiedä miksi ensimmäinen video on väärinpäin, 
mutta varmaan selväksi käy mitä videossa tapahtuu.)





6 kommenttia:

  1. Hei!

    Mukava Helsingin reissu sinulla ollut! Tuollainen älylelu minkä Manta on saanut tuliaisina on meilläkin, Tuikku ei ollenkaan hoksannut ideaa ja kyllästyi pian ja lopetti yrittämisen, Iita taas yritti hajottaa lelua.... Siskoni parsoni meni ihan ylikierroksille tuosta muistaaksen opettajanakin toimineen henkilön kehittämästä (liian) fiksusta lelusta kun se kolisi, koira räimi sitä pitkin seiniä! Rexillä en ole vielä testannut...
    Voi että ihana miten Manta on tyytyväisenä jäänyt hoitoon, jutellut ja syönytkin, mutta vielä onnellisempi vaikuttaa olleen kotiinpaluusta! Ja meilläkin Rex nukkuu ja makaa mieluiten itse kaivamassaan maakuopassa, Iita kyllä menee koppiin, mutta varmaan siksi että tuntee siellä olevansa "turvassa"...
    Iloiset terveiset täältä Tuupovaarasta, tosi onnellinen olen kun on nuo piskit kaverina! Ja sulla siellä yksi kultakimpale kanssa, Manta!!!
    A-MT
    Illan/yön viileämmällä kelillä käytiin taas toissailtana Iitan kanssa 4 km lenkillä, koira sai juosta ja minä tiedät-kyllä-miten "reippailin" perässä... Eilen käytiin sitten Rexin kanssa sama lenkki, hienosti meni ja Rex helposti tuli aina minun luokse!
    Myös kynsienleikkuu ym. on sujunut helposti, no olenhan minä noilta kynsiä pentuna leikannut ja hampaita kattonut ja muutenkin totuttanut käsittelyyn, ehkäpä jotain on jäänyt muistiinkin!

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Kiva Helsingin reissu ollut teillä! Ja hienoa että Mantakin on "lomareissullaan" viihtynyt, jutellut ja SYÖNYTKIN! Mutta ainahan se kotiinpaluu on mieluista niin koirille kuin ihmisillekin.
    Tuo Mantan tuliaisina saama älylelu on meilläkin tuttu, Tuikulle se oli liian vaikea ja mamma kyllästyi siihen pian ja antoi olla. Iita pullon kanssa jaksoi vähän enemmän touhuta, vaan ei hoksannut ideaa, yritti väkisinkin saada namit ulos mutta kyllä tuo kestää. Iitalle helpompi makupalapallo on mieluisampi. Siskoni parsoni meni tuon älylelun kanssa ylikierroksille alta aikayksikön, kun lelu rämisee, paiskoi sitä pitkin seiniä... Rexillä en ole vielä testannut. Voipi olla että Manta voittaa älylelukilpailun! Kerro sitten miten lelun jujun hoksaaminen hänellä sujuu.
    Ja sitten Rexi kanssa makaa kaivamassaan kuopassa, Iita menee kyllä koppiinsa, varmaankin tuntee siellä olonsa turvallisemmaksi. Ei muuten Tuikun etukäpälistä kynsiä tarvinnut leikata kesällä, kun niin paljon maata kaivoi että kynnet kuluivat ihan nysiksi. Rex on samanlainen kaivinkone! Ja Mantakin taitaa osata maansiirtotyöt...
    Hyvin tuo jätkä antaa itseään käsitellä, hampaat katsoa ja kannuskynnet+takasten kynnet leikkasin, no onhan nuo pikkupentuna minun käsittelyssä olleet.
    Toissailtana käytiin iltayöllä 4 km juoksulenkki Iitan kanssa ja eilen sama Rexin kanssa, kun nyt on öisin vähän viileämpää ja käydään sit purolla vilvoittelemassa ja juomassa. Hyvin meni Rexinkin kanssa, poika tykkäsi kun sai purkaa energiaansaja hyvin minua seurasi ja totteli, nautti juoksemisesta ja minä reippailin mukana tiedät-kyllä-miten.
    Todella paljon iloa nuo otukset tuottavat,, sinulla Manta ja minulla nämä kaksi "piskiä" täällä. Todella onnellinen olen kun saan touhuta noitten kanssa!
    A-MT, Iita ja Rex

    VastaaPoista
  3. Ehdotuksia mielipidekirjoitusten aiheiksi:
    - metsästyskoira kotikoirana ja muissa harrastuksissa mukana; sopiiko suomenpystykorva harrastuskaveriksi agilityyn, match-showhun; vanhan käsityksen mukaan metsästyskoira menee "pilalle" jos sen kanssa tehdään muuta/sitä pidetään "liian hyvin"; mitkä ovat sinun ja teidän perheen kokemukset tästä
    - suomenpystykorvan luonne, voisit vertailla millainen se on rotumääritelmän mukaan ja millainen ihmisten ns. yleisen käsityksen mukaan ja sitten mikä on oma käsityksesi lähinnä Mantan perusteella
    - miten ja miksi koulutat Mantaa, mitä koulutustapoja olet kokeillut, mistä olet hankkinut tietoa, mitä koulutusoppeja pidät hyvinä ja mitä huonoina oman kokemuksesi perusteella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ideoista! Yritän nyt tälle kuulle saada tehtyä jostain aiheesta hyvän mielipide tekstin.

      Poista
  4. Aivan äärettömän kaunis banneri täällä blogissasi! :) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki kunnia bannerista kuuluu Empulle, joka kerkesi sen tekemään! :)

      Poista

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)