Sivut

perjantai 31. toukokuuta 2013

Kesäiset terveiset!

Kouluni loppuu huomenna tältä lukukaudelta. Vihdoin! Olenkin jo miettinyt että milloin se oikein päättyy. Manta täyttää tasan viikon päästä viisi vuotta. Tyttö on kasvanut niin hurjasti, ja olen mietin todella usein että mihin ne vuodet on oikein kuluneet. Lahja on edelleen hieman hakusessa, mutta koska jään tosiaan huomenna kesälomalle niin enköhän kerkeä sivistyksen pariin ja kaupunkiin ostamaan Mantalle pienen lahjan samallatavalla kuin, joka ikinen vuosi.
Kipaistiin eilen äitini kanssa Joensuun lemmikkieläin keskuksessa ostamassa, sukuumme juuri tulleelle pienelle jackrusselin pentu Lucalle pieniä luita lahjaksi, mutta enhän minä sitä lahjaa kerennyt katsoakkaan. Mutta matkaan kuitenkin tarttui punkkipanta. Viime vuonna ostimme apteekista punkkipannan, sellaisen valkoisen, sen kanssa kävi todella huonosti. Mantalta lähti alle viikossa kurkun kohdalta karvat kokonaan ja jäljellä oli vain paljasta, punaista ihoa. Panta oli aiheuttanut jonkinlaisen allergisen reaktion ja panta otettiin välittömästi pois käytöstä. Kävimme hieman myöhemmmin ostamassa lemmikki kaupasta uuden punkkipannan, jossa kysyimme onko heillä yrttipantoja. Yrttipantoja ei ollut mutta samantapainen panta kuitenkin löytyi, se oli vaalean vihreä ja minusta tuoksuu kivalta. Samalla kuulimme, että samainen valkoinen punkkipanta on aiheuttanut monille koirille allergisia reaktioita. Yksi koira oli joutunut eläinlääkäriin tiputukseen ja myyjä ei ollut varma, että jäikö koira edes henkiin. Mutta Manta saa karvat takaisin kurkkunsa luokse, ehkä loppu syksystä. Kurkkua valvottiin tarkasti, mutta onneksi asia huomattiin ajoissa ja enempää vahinkoa ei sattunut, vaikka karvojen nopea lähtö säikähdyttikin todella paljon.
Lämpötila on noussut Joensuussa melkein jokapäivä yli 22 celsiuksen. Pitää vahtia tarkasti että Manta saa juotua tarpeeksi vettä ettei satu tulemaan nestehukkaa. Ja koira on joutunut pahimmilla lämpötiloilla pysytellä sisälläkkin, ettei lämpöhalvauksen mahdollisuus kasva.
Eilen myös tilasimme Mantalle häkkitarvikkeet netistä tuollaisesta osoitteesta: http://www.koiravaruste.fi/ hintaa häkkitarpeilla taisi olla päälle 700. Mutta laadukkaita olivat ja ilmainen kotiinkuljetus mukaan. Kuvia tulee myöhemmässä postauksessa, Mantan "synttäreistä" lahjoista yns. Ja häkistä. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)