Sivut

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

SUOMI JENGI -KUVIA ON

Tänään oli aika kokoontua ystäväni kanssa ja perustaa koirista Suomi jengi. Nimensä mukaisesti pieni porukkamme koostui kahdesta suomenlapinkoirasta, Dumlesta ja Daimista ja tietysti suomenpystykorvan kunniaa puolusti Manta.
Päivän alussa korjailtiin ystäväni kanssa koirien tarhoja, lisäilemällä sinne tänne soraa ja täyttämällä kuoppia. Kun hommat oli hoidettu uskaltauduin päästämään Mantan tarhasta juoksentelemaan vapaana ja tutustutettiin koirat toisiinsa yksitellen. Manta tuli erinomaisesti toimeen lappalais neitien kanssa ja pian koko lauma juoksi suurella pihalla leikkien ja temmeltäen. Manta osoitti taitonsa ja näytti lapinkoirille taivaan merkit pinkoen pitkillä kintuillaan kaksikkoa karkuun. Suomenpystykorva 1, suomenlapinkoirat 0.
Kuvaillessamme koiria mieleeni tuli eräs asia. Vaikka Manta on avoin ihmisiä kohtaan, allekirjoitan sen ettei pystykorva niin näpäkästi tottele muiden henkilöiden käskyjä kuin oman "laumansa" eli perheeseen kuuluvien ihmisten komentoja. Tämä on varmasti huomattavissa kaikissa roduissa, mutta panin tämän asian Mantan kohdalla nyt merkille.










Toisaalta lapinkoirilla toimivat korvat paljon pystykorvaa helpommin, vaikka Mantakin oli tänään erittäin helppo kutsuttava. Pienen retken Manta teki lähimetsässä/-pellolla. Sievästi neiti kuitenkin tiensä löysi takaisin kun sitä kymmenen minuutin ajan huhuiltiin. Nuo reissut ovat Mantalle omiaan ja alue oli turvallinen, joten suurempaa huolta ei ollut. Suomenpystykorva 1 ja suomenlapinkoirat 1.
Vaikka Manta seitsemän jo onkin ja oli selvästi lauman vanhin, jäi ryhmän nuorinkin silti sille vauhdissa jälkeen. -On nuo pitkät koivet kyllä kätevät! Kuitenkin kun koirat saivat leikkiä kunnolla, alkoi yks jos toisellakin vauhti hiipua ja kiinnostus hajuja kohtaan kasvaa. Päivä oli todella mukava, kun koirillakaan ei ollut rajoitteita ainakaan suuren juoksualueen suhteen ja aurinko jaksoi paistaa koko vierailumme ajan. Kiitos Juuli ja lappalaiset! :)












Vielä pieni ilmoitusluontoinen asia. Minut on hyväksytty Kajaanin eläintenhoidon osaamisalalle. Syksyllä sitten, 10.8 alkaa toisen asteen koulutus uudessa kaupungissa. :)



4 kommenttia:

  1. Hei! Eksyin sattumalta blogiisi. Katselin Mantan kuvia ja vedet tuli silmiini, meillä oli myös suomenpystykorva tyttö ja tuli niin mieleen Mantan kuvista meidän Sissi (joka haudattiin metsästysmailleen jo kahdeksan vuotta sitten). Luin, että lähdet opiskelemaan eläinten hoitajaksi, onnea opiskeluusi :)! Tyttäreni (5 v.) haluaa isona samalle alalle. Ehkä sen jo pienenä tietää ;). Mukavaa kesää sinulle ja Mantalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä kuinka paljon pystykorvat muistuttavat välillä toisiaan. :)
      Tyttärellesi terveiset, että hyvän alan valinnut. ;) Itsekkin jo pienenä hurahtanut eläimiin ja vanhemmalla iällä tajunnut mitä se oikeasti on.
      Kiitos paljon, hyvät kesät myös sinullekkin. :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnee sullekkin, kohta sitten siellä nähdään. :)

      Poista

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)