Sivut

perjantai 10. huhtikuuta 2015

VAINUAJAN EVÄÄT


Tänään halusin hieman kokeilla Tee-se-itse herkkuja. Kokeilin tehdä ensimmäisenä pellillisen verisiä herkkuja, mutta se erä kuitenkin päätyi nopeasti roskikseen. -joku ei tajunnut käyttää sauvasekoitinta massan sekoittamiseen, mistä syystä se ei sekoittunut tarpeeksi tiiviiksi ja paloi uunissa. 

Lopulta tein toisen massan, joka sisälsi tonnikalaa. Tämä erä onnistui todella hyvin, koska nyt sekoitin massan kunnolla. 

PERUNAJAUHOA 1/2 dl
TONNIKALAA 2 prk
KANANMUNAA 4 kpl

1. Sekoita aineet keskenään sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella, jotta massasta tulee sileää ja tonnikalan rakenne rikkoutuu. 
2. Kaada seos mieluiten korkeareunaiselle uunipellille, jottei massa valu yli. Hytkyttele peltiä edestakaisin muutaman kerran, jotta massasta tulee tasainen. Näin ehkäistään herkkujen mureneminen esim. taskuun. 
3. Paista uunin keskitasolla 180° asteessa, 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten mieleisen kokoisiksi paloiksi.

HUOM. Jos haluat nameista hieman kovempi, voi ne jättää yön ajaksi lautaselle, jolloin ne ovat seuraavana päivänä hieman rapeampia. 



Jos tekee pieniä nameja treeneihin, tulee niitä yhdestä pellillisestä ihan mukava määrä. Nameja voi myös pussittaa ja antaa koirakaverille lahjaksi. Meillä tyytyväisyys on taattu! Herkkujen ohjeita voi myös soveltaa mm. maksalla tai jauhellihalla. Näitä voi myös pakastaa.



Leipomisen iloa! :)

2 kommenttia:

  1. Kiva! Vois itekkin joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Erittäin helpot valmistaa ja meillä kelpaa hyvin pystykorvan nirsosta mausta huolimatta. :)

      Poista

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)