Sivut

maanantai 22. joulukuuta 2014

ELÄINTENHOITAJA

Koulu loppui nyt pariksi viikoksi ja syyslukukausi todistuksella haen sitten helmi-maaliskuun vaihteessa kouluun. Ajattelin hieman valoittaa tulevaisuutta. Olen päättänyt hakea Kajaaniin, Kainuun ammattiopistoon maatalousalan perustutkintoa opiskelemaan. Sitä kautta toisena vuotena erikoistumaan pieneläimiin ja toiveessa valmistua eläintenhoitajaksi keväällä 2018.

"Eläintenhoitajan opinnoissa perehdytään eri kotieläinten lajinmukaiseen käyttäytymiseen ja opiskellaan eläinten hoitamista ja käsittelyä. Myös yrittäjyysopinnot ja eläintenhoitoon liittyvien koneiden käyttö kuuluvat opintoihin. Eläintenhoidon ammattilaiseksi opiskellaan pääosin käytännön eläintenhoitotöitä tekemällä koulutilan navetalla, tallissa ja koirakeskuksella sekä työssäoppimalla eläinalan yrityksissä."

Ala on minulle juuri se mitä minä tulevaisuudeltani haluan. Maisemanvaihdos olisi siis kyseessä jos koulu ottaa minut sisään. Noin 220 kilometriä tulisi kotiin matkaa, mutta koulun asuntola on ilmainen ja aivan koulun lähellä. Monelle varmasti tulee mieleen kysymys, "Mitenkäs Manta?"  Virallisesti Mantan omistajuus on isälläni, mutta näillänäkymin Manta tulee mukaani Kajaaniin. Manta viettäisi siis (ainakin jotkut) viikot kanssani Kajaanissa ja viikonloput kotona Joensuussa. Vaikka peruskoulua on jäljellä vielä puoli vuotta, kihisen silti innosta ja toivon sydämmeni pohjasta, että pääsen Kajaaniin! :)


Ja päästiin tänään Mantan kanssa loman kunniaksi kunnolla kuvailemaan lumiseen, mutta pilviseen luontoon, :)





5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, nyt vain sitten toivotaan, että pisteet riittävät hakupaikkaan. :)

      Poista
  2. Haha tervetuloa vaan Kajaaniin!:D itse tässä punnitsen vielä kahden alan välillä ka toinen niistäolisi eläintenhoitajann pt. Toivottavasti pääset kouluun ja eihän sitä tiedä jos opiskelukavereita kohta oltaisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivaan! :D ootko ihan ns. "paikallinen" Kajaanista? Niin, ehkä tavataankin sitten syksyllä. :)

      Poista
  3. Järkevä ja mielenkiintoinen ammattiurasuunnitelma sinulla, onnea vain jatkoon! Ja kiva jos ette joudukaan Mantan kanssa olemaan kovinkaan pitkiä aikoja erillään.
    A-MT

    VastaaPoista

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)