Sivut

perjantai 1. marraskuuta 2013

Koirien salattu elämä

Ylen kanavalta oli maanantaina 28.10.2013 tullut doggari, "Koirien salattu elämä" itse en sitä muistanut katsoa mutta onneksi lemmikkikurssini opettaja oli ollut ajantasalla ja tänään tunnilla katsoimme sen. Doggari oli todella mielenkiintoinen ja suosittelen sitä kaikille. Miten paljon emme koiristamme tiedäkkään, itse luulin että tunnen koirien taipumuksia mutta en taidakkaan. Niin paljon uutta ja todella mielenkiintoisia tietoja. Katsokaa ihmeessä.
Dokumentissa kerrottiin myös kuinka avustuskoirat, (näkö- ja kuulovammaisten yms.) valitaan. Siihen vaikuttaa ainakin kaksi tekijää. Onko koira oikea- vai vasen tassuinen ja minne suuntaan koiran karva kaartuu. Tilastojen mukaan oikeatassuiset koirat läpäisevät opaskoira testin. Ja joiden karva kaartuu vastapäivään on se itsevarmempi ja rauhallisempi. Mielenkiintoista, meidän Mantasta ei ole opaskoiraksi sillä neiti on vasentassuinen ja karva kaartuu myötäpäivään. Jos koira, kuten Manta on vasenkäpälinen ovat ne luovia ratkaisemaan erillaisia tehtäviä. Se on kyllä mielestäni totta, Manta on todella älykäs ja osaa ratkaista pahatkin pähkinät.
TÄSTÄ DOKUMENTTIIN

Oli taas muutakin. Laittelin tänään parit tilaukset Antassusta ja käsityökorista. Tilailin kaiken maailman kankaita ja tarvikkeita erillaisia kaulapantoja varten. Laittelen sitten kuvia minkälaisia sain aikaan, ensin kokeilen pienempiä mutta sitten saattaakin tulla pari isompaakin pantaa. :)

Joulukin alkaa vain lähentyä, toivotaan, että joululahjoja pikku tontulle tippuisi. ;)

3 kommenttia:

  1. Olipas tuo koirien salattu elämä mielenkiintoinen ja opettava! :) Varsinkin sen vanhan naisen koira joka huomasi syövän, oli oikeasti hienoa. Ja sen pyörätuolissa istuvan miehen ensimmäinen koira oli oikeasti niin... MAHTAVA!!! Osilta kohtaa tuo oli koskettava<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosissaankin video oli opettava ja todella mielenkiintoinen. Kaikkeen rakkaat ystävämme pystyvätkin. ;)♥

      Poista

Jätäthän tassunjälkesi kommettiboxiin! :)